Nl En

Voorproefje programma

Het grootste deel van het programma houden we nog geheim tot 4 april, maar we lichten hier alvast een tipje van de sluier op. Tijdens het festival klinkt een mix van onbekend en nieuw werk naast de grote klassieken.

Zo hoort u Brahms' Eerste Pianokwartet, Verklärte Nacht van Schönberg, en Mozarts overbekende Klarinetkwintet. Ook klinkt het Adagio van Barber, de Chaconne van Bach en tango's van Piazzolla. Daarnaast worden er stukken gespeeld van onder anderen Korngold, Arensky, Vasks en Schuhoff, en liederen Fürstenthal. Voor de opening van het festival schrijft de jonge componiste Johanna Doderer een nieuw stuk.

Zoals u inmiddels van ons gewend bent is er weer veel avontuurlijks te beleven: de serie Verborgen Juwelen, een kerkenmarathon door de historische binnenstad van Utrecht en fiets- en wandelconcerten langs prachtige locaties waar u normaal niet zult komen. De zaterdag staat geheel in het teken van Wenen met muziek van louter Weense componisten, van Biber, Mozart, Schubert en Brahms tot Mahler, Schönberg en uiteindelijk Lanner en Johan Strauss. Tussen de concerten door geniet u die dag van schnitzel en apfelstrudel. Met de kinderen kunt u naar Kras, een poëtische muziekvoorstelling met een tekenaar of naar de film The Magic Piano met live gespeelde pianomuziek van Chopin. Het super hippe Signum Saxophone Quartet verzorgt op donderdag en vrijdag interactieve kindervoorstellingen.

Harriet heeft een prachtige groep musici uitgenodigd die uit heel de wereld afreizen om in Utrecht op te treden. Pianisten Magda Amara en Stefan Vladar, klarinettist Daniel Ottensamer, de zusjes Baiba en Lauma Skride, cellist Maximilian Hornung en de jonge violisten Nikita Boriso- Glebsky en Nikki Chooi. Maar ook een aantal musici van eerdere festivals zijn van de partij: Janine Jansen, Martin Fröst, Boris Brovtsyn en Amihal Grosz.

Start kaartverkoop vrijdag 7 april om 12.00 uur.