Nl En

Nieuws

Harriet in NRC en bij Witteman

Mischa Spel interviewde Harriet deze week voor NRC Handelsblad en NRC Next over het festival. Wat en wie gaan er allemaal komen, wat betekent het om dit festival over te nemen en over de start van de kaartverkoop op 7 april. Lees het interview hier.

Aanstaande zondag 9 april is Harriet samen met haar pianist Magda Amara bij het TV-programma Podium Witteman te gast. Mis het niet! Live vanuit De Hallen in Amsterdam op NPO2 van 18.10 - 19.10 uur

Kaartverkoop is gestart

Wilt u verzekerd zijn van de beste plaatsen tijdens het eerste festival met Harriet Krijgh aan het roer? De kaartverkoop is gestart, dus bestel snel via onze website of aan de kassa van TivoliVredenburg. 

Van 28 juni t/m 2 juli is het weer vijf dagen lang feest in Utrecht met kamermuziek op het allerhoogste niveau door internationale musici en jonge ensembles. Dit keer is Harriet Krijgh uw programmeur. Zij leidt u samen met een aantal andere fantastische, internationale musici langs de schatkamers van de kamermuziek. 

Voorproefje programma

Het grootste deel van het programma houden we nog geheim tot 4 april, maar we lichten hier alvast een tipje van de sluier op. Tijdens het festival klinkt een mix van onbekend en nieuw werk naast de grote klassieken.

Zo hoort u Brahms' Eerste Pianokwartet, Verklärte Nacht van Schönberg, en Mozarts overbekende Klarinetkwintet. Ook klinkt het Adagio van Barber, de Chaconne van Bach en tango's van Piazzolla. Daarnaast worden er stukken gespeeld van onder anderen Korngold, Arensky, Vasks en Schuhoff, en liederen Fürstenthal. Voor de opening van het festival schrijft de jonge componiste Johanna Doderer een nieuw stuk.

Zoals u inmiddels van ons gewend bent is er weer veel avontuurlijks te beleven: de serie Verborgen Juwelen, een kerkenmarathon door de historische binnenstad van Utrecht en fiets- en wandelconcerten langs prachtige locaties waar u normaal niet zult komen. De zaterdag staat geheel in het teken van Wenen met muziek van louter Weense componisten, van Biber, Mozart, Schubert en Brahms tot Mahler, Schönberg en uiteindelijk Lanner en Johan Strauss. Tussen de concerten door geniet u die dag van schnitzel en apfelstrudel. Met de kinderen kunt u naar Kras, een poëtische muziekvoorstelling met een tekenaar of naar de film The Magic Piano met live gespeelde pianomuziek van Chopin. Het super hippe Signum Saxophone Quartet verzorgt op donderdag en vrijdag interactieve kindervoorstellingen.

Harriet heeft een prachtige groep musici uitgenodigd die uit heel de wereld afreizen om in Utrecht op te treden. Pianisten Magda Amara en Stefan Vladar, klarinettist Daniel Ottensamer, de zusjes Baiba en Lauma Skride, cellist Maximilian Hornung en de jonge violisten Nikita Boriso- Glebsky en Nikki Chooi. Maar ook een aantal musici van eerdere festivals zijn van de partij: Janine Jansen, Martin Fröst, Boris Brovtsyn en Amihal Grosz.

Start kaartverkoop vrijdag 7 april om 12.00 uur.

Hoe 2016 eindigde

In juni 2016 nam celliste Harriet Krijgh de artistieke leiding van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht over van Janine Jansen die het artistieke gezicht van het festival was gedurende veertien jaar. Een publiek van 1600 mensen, een stampvolle Grote Zaal van TivoliVredenburg!!, verwelkomde Harriet tijdens het slotconcert en nam afscheid van Janine. Sta nog even stil bij dat moment.

Harriet is aan de slag

Onze kersverse artistiek leider Harriet Krijgh is hard bezig met het programma voor aanstaand festival. We kunnen alvast een paar nieuwtjes met u delen. Ten eerste dat Janine Jansen naar het festival komt (!!), maar ook ouwe getrouwe festivalmusici als Martin Fröst, Julian Rachlin en Amihai Grosz zijn weer van de partij. Natuurlijk komen er ook nieuwe gezichten: de zusjes Baiba en Lauma Skride, het Signum Saxofoonkwartet, klarinettist Daniel Ottensamer, cellist Maxilimilian Hornung en de jonge zanger Rafael Fingerlos. Harriet gaat een dag organiseren die geheel in het teken van Wenen zal staan en tijdens de grand finale op zondag 2 juli komt Amsterdam Sinfonietta de festivalmusici versterken. Er zullen kassakrakers als het Schubert Strijkkwintet met twee celli, het Pianokwintet van Franck en Brahms' Eerste Pianokwartet klinken, maar ook onbekendere stukken van bijvoorbeeld Korngold, Arensky, Katchaturian en Mahler. De jonge Oostenrijkse componiste Johanna Doderer is artist in residence en van haar wordt een aantal kamermuziekwerken gespeeld en een speciaal voor het festival geschreven stuk.

Heeft u de data al in uw agenda gezet: woensdag 28 juni tm zondag 2 juli 2017

Dankuwel

Janine, de organisatie van het festival en het bestuur zijn u zeer dankbaar: u hebt met z'n allen 10.173 bezoeken afgelegd aan deze editie van het festival. De hoogste bezoekcijfers tot nu toe! Het was de laatste keer dat Janine de programmering op zich heeft genomen en het was een aanschakeling van prachtige momenten. We zijn blij dat u al dat moois met zovelen hebt gehoord. Fantastisch!

Ook willen wij iedereen bedanken die zo geweldig heeft gezongen voor Janine na afloop van het slotconcert. Het was een ontroerend moment toen 1650 man uit volle borst meezongen. En wat had u goed geoefend!

In het NRC Handelsblad kunt u nalezen wat Mischa Spel van het afscheidslied vond. Recensie NRC

Harriet Krijgh is inmiddels op volle toeren het programma voor 2017 aan het voorbereiden. Zoals u hebt kunnen horen tijdens het slotconcert gaat de Gemeente Utrecht zijn uiterste best doen om het festival onder leiding van Harriet toch te ondersteunen de komende jaren (ondanks het negatief advies van de muziekcommissie voor de Cultuurnotaperiode 2017-2020). Dat stemt ons zeer gelukkig. Dus ook wij gaan met een positieve energie starten met de organisatie van het volgende festival.

U kunt de data vast in de agenda zetten: woensdag 28 juni tm zondag 2 juli 2017

We hopen u allemaal weer te zien.

 

 

 

Festivaljournaal dag 5 03-07-2016

En het laatste festivaljournaal is ook klaar. Met het prachtige afscheid van Janine, maar ook een interview met Harriet. Tot volgend jaar: 28 juni tm 2 juli 2017!

IKFU2016, de slotdag in foto's

Een overzicht van de acitviteiten van de slotdag van het festival. We kijken terug op een prachtig festival met meer dan 10.000 bezoeken. En een prachtig afscheid van Janine.

IKFU-AnnavanKooij-1825_web

 

IKFU-AnnavanKooij-1924_web

 

IKFU-AnnavanKooij-2012_web

 

IKFU-AnnavanKooij-2192_web

 

KMF 2016 dag 5 03_web

 

IKFU-AnnavanKooij-2264_web

 

IKFU-AnnavanKooij-2362_web

 

KMF 2016 dag 5 14_web

 

KMF 2016 dag 5 15_web

 

KMF 2016 dag 5 18_web

 

KMF 2016 dag 5 23_web

 

IKFU-AnnavanKooij-2512_web

Janine, bedankt!

Gisteren gaf Janine Jansen het artistiek leiderschap van het festival door aan celliste Harriet Krijgh en namen we afscheid van haar. Niet alleen met alle musici en het team, maar met alle aanwezigen op het slotconcert. Janine, bedankt!

Het festivaljournaal van dag 4

02-07-2016, dag 4 van het IKFU2016. De dag van het familieconcert en heel veel andere prachtige muziek. Geniet nog even met ons mee.

Zoek concerten op

Of klik op een dag

M
D
W
D
V
Z
Z
26 27 28 29 30 01 02
Altijd als eerste op de hoogte?
Vul in wat u ziet (hoofdlettergevoelig):
Security image. You must enable images to submit entry