Nl En

Nieuws

Avondconcert De Meesterwerken

Er is zoveel om ons op te verheugen tijdens het festival. Wat dacht u van de avondconcerten in Hertz, waarin Harriet schittert te midden van haar getalenteerde internationale muziekvrienden. Op vrijdag 30 juni speelt ze samen met Daniel Ottensamer, Magda Amara en Nikita Boriso-Glebsky in De Meesterwerken. De titel van het concert zegt al genoeg: dit programma wilt u niet missen. Eerst hoort u een van de hoogtepunten uit het oeuvre van Mozart, het Klarinetkwintet. Vervolgens klinkt Sjostakovitsj’ energieke Twee stukken voor strijkoctet en we eindigen de avond met een van de kroonjuwelen uit de kamermuziek, Dvoráks Pianokwintet nr. 2.

Vr 30 juni | 20.00 u | Hertz TivoliVredenburg

Voor het slapengaan

Voor de echte doorzetters of diegenen onder u die niet per se vroeg naar bed willen, zijn er twee bijzondere programma’s op de late avond. De Afterparty op vrijdag 30 juni in Cloud Nine start om 22.30 uur en de titel van het concert, De Virtuozen, verraadt het al: de musici laten zien wat ze echt in huis hebben, halsbrekende toeren op viool, accordeon of klarinet met muziek van Sarasate, Brahms, Rossini, Paganini en Bach. Voor de gelegenheid bouwen we Cloud Nine om tot intieme jazzclub. Op zaterdag 2 juli heeft het late avondconcert een heel ander karakter. Op het podium van de Grote Zaal zit u bijna bij de musici op schoot en hoort u de Mondscheinsonate van Beethoven door pianist Stefan Vladar en vervolgens Verklärte Nacht van Schönberg voor strijksextet. Radio 4-presentator Lex Bohlmeijer is uw gastheer en hij zal onder andere een aantal gedichten voordragen.

Podium Live met Hans Haffmans

Tijdens het festival verruilt het programma Podium (NTR) twee keer de Hilversumse studio voor Club Nine in TivoliVredenburg. Op woensdag 28 en vrijdag 30 juni kunt u aanwezig zijn bij de live-uitzendingen van dit dagelijkse Radio 4 actualiteitenprogramma. Presentator Hans Haffmans spreekt met Harriet en festivalmusici Amihai Grosz, Signum Saxophone Quartet, Maximilian Hornung en Stefan Vladar. Deze topmusici worden natuurlijk niet alleen geïnterviewd, maar zorgen ook voor volop livemuziek in de uitzending.

Wo 28 & Vr 30 juni | 18.00 u | Club Nine TivoliVredenburg
Gratis toegang, wel reserveren

Podium Live met Hans Haffmans

Tijdens het festival verruilt het programma Podium (NTR) twee keer de Hilversumse studio voor Club Nine in TivoliVredenburg. Op woensdag 28 en vrijdag 30 juni kunt u aanwezig zijn bij de live-uitzendingen van dit dagelijkse Radio 4 actualiteitenprogramma. Presentator Hans Haffmans spreekt met Harriet en festivalmusici Amihai Grosz, Signum Saxophone Quartet, Maximilian Hornung en Stefan Vladar. Deze topmusici worden natuurlijk niet alleen geïnterviewd, maar zorgen ook voor volop livemuziek in de uitzending.

In aanloop naar het festival liep Hans met Harriet door de Utrechtse binnenstad en sprak met haar over de programmering van dit jaar. Bekijk de video.

Wo 28 & Vr 30 juni | 18.00 u | Club Nine TivoliVredenburg
Gratis toegang, wel reserveren

Harriet tipt: Wenen in Utrecht

"Op zaterdag waant u zich van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in Wenen, de stad waar ik zelf jaren heb gewoond. U begint de dag met onze wandelconcerten. Onderweg ontmoet u Froberger, Brahms met zijn Tweede strijkkwartet en van Mozart hoort u zijn diepzinnige Strijkkwintet KV 516. De Weense sight-seeing eindigt zonnig met het befaamde Forellen-kwintet van Schubert. Om 17.00 uur gaan we door naar TivoliVredenburg voor het programma Wenen Zingt. Bariton Rafael Fingerlos brengt liederen van Strauss en Fürstenthal. Daarna schuiven we met zijn allen aan voor schnitzel en apfelstrudl in de speciaal ingerichte Biergarten. Om 20.00 uur vervolgt Daniel Ottensamer het avondprogramma met Brahms Klarinetkwintet en echte Wiener Klänge. We sluiten af met Wenen by Night op het podium van de Grote Zaal. Zowel de beroemde Mondscheinsonate van Beethoven klinkt, als het symfonische gedicht Verklärte Nacht. Met poëzie door Lex Bohlmeijer. Gaat u mee op reis?"

Za 1 juli | Utrechtse binnenstad & TivoliVredenburg

Bestel kaarten

Openingsconcert: Harriet én Janine!

Misschien dacht u dat Janine Jansen helemaal van het toneel zou verdwijnen tijdens de toekomstige festivals met Harriet Krijgh aan het roer? Dan hebt u het gelukkig helemaal mis, want Janine was de allereerste die Harriet uitnodigde om naar Utrecht te komen aanstaande juni. En niet voor zomaar een concertje. Janine zal samen met Boris Brovtsyn, Magda Amara en natuurlijk Harriet tijdens het openingsconcert het Pianokwartet van de Oostenrijks-Amerikaanse componist Erich Korngold spelen. Een stuk dat veel te weinig wordt uitgevoerd op de grote kamermuziekpodia. Misschien door de ongebruikelijke bezetting van twee violen, cello en piano, die ook nog enkel met de linkerhand bespeeld wordt? Misschien omdat we Korngold eerder associëren met grote Hollywood filmpartituren? Hoe het ook zij, het is de eerste keer dat dit prachtige stuk klinkt in de veertienjarige historie van het festival. En dan ook nog door een cast om je vingers bij af te likken.

Wo 28 juni | 20.00 u | Grote Zaal TivoliVredenburg

Bestel kaarten

Kinderconcert Magic Piano

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de sprookjesachtige animatiefilm Magic Piano. Een project naar idee van toppianist Lang Lang, met tijdens het festival live pianomuziek door Charlie Bo Meijering. In Magic Piano besluit Anna samen met haar neefje Chip-Chip op zoek te gaan naar haar vader, die in Londen werkt. Bij toeval ontdekken ze een piano die over magische krachten beschikt en kan veranderen in een prachtige vliegmachine. Op deze piano reizen ze langs de mooiste steden in Europa, begeleid door de in vervoering brengende muziek van Frédéric Chopin. 

Zo 2 juli | 15.30 u | Cloud Nine TivoliVredenburg

Bestel kaarten

Festivaltip van Harriet

Harriet: "Eigenlijk moet u gewoon naar zoveel mogelijk concerten komen, er is zoveel moois en unieks te horen! Maar als ik u dan toch een tip moet geven: de Kerkenmarathon op donderdag 29 juni mag u echt niet missen. U wandelt in het zomerse avondlicht van kerk naar kerk met koek en zopie voor onderweg door het prachtige historische hart van Utrecht. Dit jaar zijn Lutherse kerk, Leeuwenbergh en de Domkerk de podia van de Kerkenmarathon. In Leeuwenbergh hoort u het spetterende Signum Saxophone Quartet met Four, for Tango van Piazzolla en arrangementen van beroemde stukken van Samuel Barber en George Gershwin. In de Lutherse Kerk speel ik samen met een aantal andere strijkers het fantastisch mooie Strijkkwartet nr. 2 van Arenski. En in de Domkerk eindigen we deze marathon. U hoort Bach's majestueuze Chaconne en het meditatieve Plainscapes van Pēteris Vasks dat we samen met de Utrechtse Studenten Cantorij uitvoeren.

Kinder- en familieconcerten

Tijdens het festival zijn er verschillende muzikale voorstellingen speciaal voor kinderen en families. Voor kinderen vanaf 2 jaar en hun (groot)ouders is er Kras, een poëtische muziekvoorstelling met twee musici en een tekenaar. Drie verschillende mannen, die elk hun eigen gang gaan met hun eigen eigenaardigheden. En toch is er meer dat ze verbindt dan ze zelf doorhebben. Of wat dacht u van de betoverende film The Magic Piano (6+), een project naar een idee van pianist Lang Lang met live gespeelde pianomuziek van Chopin. Daarnaast geeft het super hippe Signum Saxophone Quartet interactieve kindervoorstellingen waarbij kinderen het verschil beluisteren tussen een grote en kleine saxofoon, voelen hoe het is om het instrument vast te houden en hoeveel kracht er eigenlijk nodig is om er geluid uit te krijgen. Tegelijkertijd gaat deze voorstelling over het najagen van je dromen en hoe doorzettingsvermogen en vriendschap je daarbij kunnen helpen.

Weense avond

De Weense avond in TivoliVredenburg zult u niet snel vergeten. U begint om 17.00 uur met liederen van Strauss en Fürstenthal door de jonge bariton Rafael Fingerlos in het programma Wenen Zingt. Daarna schuift u aan voor schnitzel en apfelstrudl in de speciaal ingerichte Biergarten. Om 20.00 uur volgt het tweede avondconcert met Daniel Ottensamer. De Oostenrijkse pers omschreef deze klarinettist als 'een filharmonische klanktovenaar met een onuitputtelijke rijkdom aan kleuren'. Afgezien van een aantal onnavolgbaar knappe klarinetimprovisaties presenteert hij zich ook in Brahms Klarinetkwintet en echte Wiener Klänge van o.a. Strauss en Lanner. De avond wordt afgesloten met Wenen by Night op het podium van de Grote Zaal. Eerst klinkt de beroemde Mondscheinsonate van Beethoven. Een ander aspect van de nacht belicht Schönberg: nog net vóór de eeuwwisseling verklankt hij in zijn hyperromantische strijksextet Verklärte Nacht een gedicht van Richard Dehmel. De poëzie wordt op deze avond voorgedragen door radiopresentator Lex Bohlmeijer.

Harriet in NRC en bij Witteman

Mischa Spel interviewde Harriet deze week voor NRC Handelsblad en NRC Next over het festival. Wat en wie gaan er allemaal komen, wat betekent het om dit festival over te nemen en over de start van de kaartverkoop op 7 april. Lees het interview hier.

Aanstaande zondag 9 april is Harriet samen met haar pianist Magda Amara bij het TV-programma Podium Witteman te gast. Mis het niet! Live vanuit De Hallen in Amsterdam op NPO2 van 18.10 - 19.10 uur

Zoek concerten op

Of klik op een dag

M
D
W
D
V
Z
Z
26 27 28 29 30 01 02